Tato roláda se připravuje tak, že se dva upečené pláty srolují za sebou, a tak je tato roláda dvakrát větší, než obvykle.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 7 vejce
- 225 g cukr mletý
- 120 g mouka polohrubá
- 40 g kakao
- 300 ml mléko
- 100 g bílá čokoláda
- 200 g máslo
- 1/2 vanilkový pudink
- 100 g cukr krupice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do něj asi 1/3 mletého cukru. Žloutky vyšleháme se zbytkem cukru do husté pěny, přidáme mouku smíchanou s kakaem a 2 lžíce mléka. Do husté hmoty zapracujeme nejprve trochu bílkového sněhu a pak přidáme i zbytek. Těsto rozdělíme na 2 části a každou rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme ještě pomastili. Pečeme asi 10 minut.
-
Ještě horký piškot překlopíme na kakaem posypanou utěrku, stáhneme pečící papír, obrátíme ho, dáme zpět a srolujeme.
-
Bílou čokoládu rozpustíme v 6 lžících mléka, dobře rozmícháme a necháme zchladnout. Krupicový cukr rozmícháme ve zbytku mléka a uvaříme pudink podle návodu. Změklé máslo vyšleháme, přidáme vychladlý pudink a bílou čokoládu.
-
Polovinou krému potřeme jeden vychladlý plát, srolujeme a na konec rolády navážeme druhým plátem, který jsme potřeli zbytkem krému a pokračujeme v rolování.
Hotovou roládu posypeme kakaem.