Ingredience
- 1 čokoláda na vaření
- rum
- 1/8 máslo
- 3 lžíce cukr moučkový
- 3 dl mléko
- 1/4 tuk ztužený
- 3 lžíce mouka hrubá
- 2 balíčky sušenky BeBe
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V mléce rozmícháme mouku a svaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Vychladlou moučnou kaši zašleháme do máslové pěny a nakonec dochutíme rumem. Vzniklým krémem slepujeme střídavě tmavé a světlé sušenky a skládáme je na tácku do tvaru rolády. Krémem rozhodně nešetříme, ať je roláda dostatečně vláčná.
-
Zbylým krémem potřeme celý povrch i boky rolády. Čokoládu na vaření rozpustíme s asi jednou lžící ztuženého tuku a celou roládu s ní polijeme. Dáme do lednice, necháme si prozatím zajít chuť a necháme uležet do druhého dne. Pro větší efekt krájíme šikmé řezy. Podáváme se šlehačkou.