Ingredience
- 80 g mouka hladká
- 120 g cukr krupice
- 4 žloutek
- 6 bílky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bílky šleháme s cukrem. Do tuhého sněhu nakonec opatrně přišleháme postupně po jednom čtyři žloutky. Potom ještě lehce přimícháme 80 g hladké mouky. Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Plech vložíme do předehřáté trouby a těsto na roládu zprudka upečeme.
-
Plát necháme dobře vychladnout‚ jde lehce svinout třeba i druhý den, takže si ho můžeme připravit den předem. Zchladlý plát přendáme na utěrku a s její pomocí ho srolujeme. Konečná úprava rolády je různá. Můžeme ji mazat marmeládou či plnit jakýmkoliv oblíbeným krémem. Já často používám krém Vitana‚ je to rychlé a dobré!