Reklama
Rohlíčky máčené v čokoládě
Fotogalerie:

Rohlíčky máčené v čokoládě

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Skvělé na nedělní snídani

Podle receptu Zuzany Langošové z Bouzova

Ingredience

  • 1 balíček listového těsta (čerstvého, nemraženého)
  • mouka na podsypání
  • 1 vejce na potření
  • 1 tabulka čokolády na vaření
  • 1 lžíce másla
  • 2–3 lžíce tučného mléka
  • špetka skořice
  • 2 kapky vanilkové esence

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto na pomoučené pracovní ploše rozválíme na tenký plát, který rozkrájíme na 10 cm široké čtverce. Každý čtverec překrojíme (z protilehlých rohů) tak, aby nám vznikly dva trojúhelníky.

  2. TIP: trojúhelníky můžeme na horní straně lehce potřít meruňkovou marmeládou, poté je zabalíme od širšího konce (vznikne malý rohlíček).

  3. Zavinuté rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. V mističce našleháme metličkou vejce a mašlovačkou rohlíčky potřeme. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 200 –220 °C asi 15 minut.

  4. Po upečení necháme vychladnout. Mezitím připravíme čokoládovou polevu.

  5. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření, do které za stálého míchání přidáme máslo a mléko. Mícháme, dokud se vše nepropojí. Nakonec přidáme skořici a vanilkovou esenci.

  6. Hotové upečené rohlíčky namáčíme do čokoládové polevy, poté necháme ztuhnout.

Pošli recept! 10/2017 (4.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Griliášový medovník

Griliášový medovník

Gabriela Jílková, Polička

Sladký život /12.10.18
Lahodné mandlové kuličky

Lahodné mandlové kuličky

Zdeňka Polanská, Vsetín

Sladký život /11.10.18
Medový koláč s ořechy

Medový koláč s ořechy

Pěkně křupavá mňamka.

Dana Bláhové, Žatec

Sladký život /11.10.18
Podzimní buchta s karamelem

Podzimní buchta s karamelem

Jana Remková, Orlová

Sladký život /11.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama