Reklama
Řezy z podmáslí
Fotogalerie:

Řezy z podmáslí

Eliška Peníšková
Eliška Peníšková
Dačice

Velmi chutný a vláčný dezert.

Eliška Peníšková, Dačice

Ingredience

  • 400 g hladká mouka
  • 350 g cukr krupice
  • 500 ml podmáslí
  • 2 vejce
  • tuk a hrubá mouka na plech
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 2 balíčky citrónová poleva v prášku
  • 150 ml olej
  • 2 lžíce kakao
  • 2 lžičky jedlá soda
  • 1/2 balíčku cukrářská čokoládová poleva

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Pekáč vymažte tukem a vysypejte moukou. Všechny suroviny na buchtu dejte do mísy a míchejte šlehačem, asi 2 minuty. Těsto nalijte do formy a na povrchu uhlaďte. Vložte do předem vyhřáté trouby a při 170 °C pečte asi 30 minut.
  2. Upečený moučník nechte mírně zchladnout a vyklopte z formy. Podle návodu na obalu si připravte citrónovou a čokoládovou polevu.

  3. Vychladlou buchtu potřete citrónovou polevou a nechte zatuhnout. Nakonec povrch dozdobte podle své fantazie čokoládovou polevou. Po zaschnutí krájejte na řezy.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu