Reklama
Řezy z kiwi
Fotogalerie:

Řezy z kiwi

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Osvěžující moučník, který chutná dětem.
Adéla Tučková,
Planá nad Lužnicí

Ingredience

  • Těsto:
  • 6 vejce
  • 1 lžíce voda
  • 150 g cukr krupice
  • 160 g mouka polohrubá
  • 1 lžíce olej
  • Krém 1:
  • 100 g cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • 5 lžic šťáva kompotová
  • 2 smetana ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 pudink vanilkový
  • 500 ml voda
  • 9 kiwi
  • Krém 2:
  • 2 smetana zakysaná
  • 2 cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme spolu se 100 g cukru a bílky s 50 g cukru. Ke žloutkům přidáme mouku, olej, vodu a nakonec sníh. Piškot vlijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě přibližně při 170 °C dozlatova.
  2. První vrstvu krému tvoří smíchané zakysané smetany s vanilkovými cukry. Touto směsí potřeme již vychladlý piškot. Na druhou vrstvu ušleháme šlehačku se ztužovačem, kterou naneseme na zakysanou smetanu.
  3. Dále si oloupeme kiwi a nakrájíme je na přiměřeně silné plátky. Ty naklademe na šlehačku. Do vroucí vody zamícháme pudinkový prášek, oba cukry a šťávu z kiwi. Vychladlou hmotu nalijeme na řezy a necháme dobře uležet nejlépe do druhého dne.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu