Planá nad Lužnicí
Ingredience
- Těsto:
- 6 vejce
- 1 lžíce voda
- 150 g cukr krupice
- 160 g mouka polohrubá
- 1 lžíce olej
- Krém 1:
- 100 g cukr krupice
- 1 cukr vanilkový
- 5 lžic šťáva kompotová
- 2 smetana ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 pudink vanilkový
- 500 ml voda
- 9 kiwi
- Krém 2:
- 2 smetana zakysaná
- 2 cukr vanilkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme spolu se 100 g cukru a bílky s 50 g cukru. Ke žloutkům přidáme mouku, olej, vodu a nakonec sníh. Piškot vlijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě přibližně při 170 °C dozlatova.
-
První vrstvu krému tvoří smíchané zakysané smetany s vanilkovými cukry. Touto směsí potřeme již vychladlý piškot. Na druhou vrstvu ušleháme šlehačku se ztužovačem, kterou naneseme na zakysanou smetanu.
-
Dále si oloupeme kiwi a nakrájíme je na přiměřeně silné plátky. Ty naklademe na šlehačku. Do vroucí vody zamícháme pudinkový prášek, oba cukry a šťávu z kiwi. Vychladlou hmotu nalijeme na řezy a necháme dobře uležet nejlépe do druhého dne.