Dezert náročnější na přípravu, výsledek je však vynikající.
Kateřina Krejčová, Dražice
Ingredience
- Piškot :
- 5 ks vejce
- 3 lžíce cukr moučka
- 2 lžíce olej
- 3 lžíce horká voda
- 5 lžic polohrubá mouka
- 2 lžíce kakao
- 1/4 kypřící prášek
- na potření marmeláda
- Krém :
- 750 ml mléko
- 3 ks vanilkový pudink
- 3 lžíce cukr moučka
- dle chuti vaječný koňak
- Pařížská šlehačka :
- 2 balení Cremefine na šllehání
- 1 lžíce cukr
- 2 lžíce kakao
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva. Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm). Po zchladnutí potřeme marmeládou(zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora). Připravíme si krém: Z mléka a pudink.prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký). Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla. Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte) Ozdobíme dle fantazie…
-
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, olej a promícháme. Lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků a nakonec prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm). Po zchladnutí potřeme marmeládou (zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).
-
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký).
Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem, po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla. -
Krém naneseme na piškot potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte)
Ozdobíme dle fantazie.