Reklama
Řezy s koňakovým a šlehačkovým krémem
Fotogalerie:

Řezy s koňakovým a šlehačkovým krémem

Veronika Včelařová
Veronika Včelařová
Knínice u Boskovic

Naše rodina by se bez sladkého moučníku už neobešla. Peču ráda a často. Když se mi poprvé dostaly do rukou tyto řezy, byla jsem z nich velice nadšená.

Veronika Včelařová, Knínice u Boskovic

Ingredience

  • 250 g polohrubá mouka
  • 200 g cukr moučka
  • 5 vejce
  • 100 ml olej
  • 100 ml vlažná voda
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 polévkové lžice kakao
  • 650 ml mléko
  • 2 vanilkový pudink
  • 3 polévkové lžíce cukr krystal
  • 200 ml vaječný koňak
  • 250 g máslo
  • 1 smetana ke šlehání
  • 2 ztužovač šlehačky
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Piškot:
    Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vodu a olej, zamícháme. Postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a s kakaem. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
  2. Krém koňakový:
    Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hustý pudink. Do prochlazeného pudinku zamícháme 2 dcl koňaku. Rozmícháme máslo a úplně vychlazený pudink s koňakem do másla zašleháme. Namažeme na vychladnutý piškot.
  3. Šlehačkový krém:
    Smetanu ke šlehání ušleháme se 2 ztužovači šlehačky. Zakysanou smetanu osladíme moučkovým cukrem podle chuti a vmícháme ušlehanou šlehačku.
    Natřeme na koňakový krém, posypeme nastrouhanou čokádou a necháme vychladit v lednici.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu