Reklama
Řezy s karamelem a oříšky
Fotogalerie:

Řezy s karamelem a oříšky

Karolína Brabcová

Praha
Recept na tento vynikající moučník jsem dostala od kamarádky.
Karolína Brabcová, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 5 vejce
  • 150 g cukr krupice
  • špetka sůl
  • 2-3 lžíce kakao
  • 150 g mouka hladká
  • 5 lžíc olej
  • 1 tabulka čokoláda na vaření
  • 200 g ořechy vlašské
  • Karamel
  • 150 g cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ve větší míse smícháme bílky s cukrem a špetkou soli, vše šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh. Lepší je bílky šlehat, když mají pokojovou teplotu, sníh potom lépe tuhne.
  2. Do tuhého sněhu vmícháme žloutky a po lžících přidáváme olej. Lehce vpracujeme prosátou mouku promíchanou s kakaem. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení.
  3. Na těsto rovnoměrně nasypeme na malé kousky nasekanou čokoládu a poté vše zakryjeme ořechy pokrájenými na menší kousky. Moučník pečeme v předehřáté troubě při  200 °C přibližně 8–10 minut.
  4. Po upečení vyndáme moučník z trouby a necháme 10 minut vychladnout. Mezitím si v kastrůlku připravíme ze 150 g cukru karamel: kastrůlek s cukrem dáme na plotýnku. Cukr se zahříváním začne postupně rozpouštět a karamelizovat. Promícháme ho a počkáme, dokud se nerozpustí. Jen dáváme pozor, aby se nespálil. Hned jak začne cukr téct a tmavnout, sundáme kastrůlek z plotny.
  5. Hotový karamel čajovou lžičkou potáhneme přes upečené řezy a necháme zatuhnout. Pak můžeme podávat.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu