Reklama
Řezy s jablky a vlašáky
Fotogalerie:

Řezy s jablky a vlašáky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Oldřiška Pražáková, Boskovice

Ingredience

  • Těsto:
  • 170 ml mléka
  • 300 ml vody
  • 60 g cukru krupice
  • 42 g droždí
  • 750 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 300 g listového těsta
  • dle potřeby hladké mouky na vál
  • Náplň:
  • 100 g tuku
  • 40 g cukru krupice
  • 90 g medu
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 250 g hrubě mletých jader vlašských ořechů
  • 450 g na plátky nakrájených oloupaných a jadřinců zbavených jablek
  • 2 lžičky mleté skořice
  • na vymazání plechu tuk
  • na posypání moučkový cukr

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko společně s vodou ohřejeme, přisypeme cukr a do směsi rozdrobíme droždí. Vše rozmícháme. Směs přelijeme do mísy, prosejeme k ní mouku se solí a uhněteme hladké těsto. To zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 30 minut kynout.

  2. Listové těsto přendáme na pomoučenou pracovní desku a rozválíme na čtverec 25 x 25 cm. Kynuté těsto rozválíme též pomocí mouky na čtverec 40 x 40 cm. Listové těsto položíme šikmo na kynuté těsto.

  3. Rohy kynutého těsta přeložíme ke středu. Touto stranou položíme těsto na vál a opět jej rozválíme, tentokrát na obdélník o velikosti 30 x 40 cm. Kratší okraje přeložíme ke středu a znovu těsto rozválíme na obdélník. Takto zopakujeme ještě 2krát. Nakonec těsto vložíme na 30 minut do chladničky.

  4. V kastrolku rozpustíme tuk, vmícháme cukr, med a citronovou šťávu. Vše prošleháme.

  5. Hluboký plech vymažeme tukem. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Těsto rozdělíme na 5 dílů a každý rozválíme do velikosti plechu. Na dno plechu položíme jeden plát těsta, který potřeme medovou směsí.

  6. Posypeme trochou ořechů, poklademe plátky jablek, které poprášíme mletou skořicí a znovu posypeme ořechy. Zakryjeme dalším plátem a postup opakujeme až k poslední vrstvě, kterou tvoří těsto.

  7. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut. Zhruba po 20 minutách překryjeme alobalem, aby povrch koláče příliš nezhnědl. Vychladlý moučník krájíme na čtverečky, které sypeme moučkovým cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (16.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
Křehký olejový moučník

Křehký olejový moučník

Jaromíra Hellebrandová, Opava

Sladký život /10.11.18
Kakaové řezy s mandlemi

Kakaové řezy s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /10.11.18
Brownies z bílé čokolády

Brownies z bílé čokolády

Zvládnou je upéct i děti.

Táňa Lerchová, Odry

Sladký život /10.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama