Zkus upéct s arašídovým máslem i něco jiného než sušenky!
Eva Červenková, Praha
Ingredience
- 200 g cukr moučka
- 4 vejce
- 100 ml rostlinný olej
- 50 ml voda
- 2 balíčky vanilkový cukr
- 200 g polohrubá mouka
- 1 balíček kypřící prášek
- 400 ml mléko
- 4 lžíce polohrubá mouka
- 100 g cukr moučka
- 5 lžic arašídové máslo
- 200 g máslo
- 50 g mandlové plátky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Piškot: ušleháme tuhý sníh z bílků a dáme stranou. Dále ušleháme 200 g cukru, vanilkový cukr, 4 žloutky, přidáme 1 dcl oleje, 0,5 dcl vlažné vody, 1 lžíci arašídového másla, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zašleháme tuhý sníh z bílků.
-
Krém: mléko a polohrubou mouku uvaříme na kaši. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem a postupně po lžících přidáváme kaši a arašídový krém. Vychladlý piškot pomažeme krémem a posypeme opraženými mandlovými lupínky.