Reklama
Řezy krémeš
Fotogalerie:

Řezy krémeš

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Martina Antalová, Odolena Voda

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 260  g hladké mouky
  • 110  g cukru moučky
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce rumu
  • 60  g másla
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžička jedlé sody
  • olej a hrubá mouka na plech
  • 1 čokoládová poleva na zdobení
  • ŽLOUTKOVÝ KRÉM:
  • 2 vanilkové pudinky
  • 900  ml mléka
  • 2 žloutky
  • 250  g másla
  • 150  g cukru moučky
  • ŠLEHAČKA:
  • 2 šlehačky 40%
  • 1 ztužovač šlehačky

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme do lednice na 2 hodiny vychladit. Potom těsto rozpůlíme a vyválíme na pomoučené fólii na pláty ve tvaru plechu.

  2. Plechy vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Vyválené pláty přeneseme na plech a pečeme při 180 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout.

  3. Žloutkový krém: pudinky, mléko a žloutky promícháme a uvaříme hustý krém. Po vychladnutí do něj zašleháme máslo a cukr.

  4. Na první placku natřeme žloutkový krém, ten potřeme ušlehanou šlehačkou a nahoru položíme druhou placku. Krémeš posypeme moučkovým cukrem a pocákáme čokoládovou polevou. Dáme do chladu odležet.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
Křehké vafle se slaným karamelem

Křehké vafle se slaným karamelem

Podle receptu 

Petry Frajbišové ze Sokolova

Sladký život /27.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama