Reklama
Řestocký mls aneb Smetanové okouzlení
Fotogalerie:

Řestocký mls aneb Smetanové okouzlení

Alena Hovorková
Alena Hovorková
p. Chrast

Skvělá lokální dobrota.

Alena Hovorková, Řestoky

Ingredience

  • 5 vejce
  • 10 polévkových lžic vařící voda
  • 300 g cukr krupice
  • 150 g hrubá mouka
  • 150 g hladká mouka
  • 1/3 balení kypřící prášek
  • 1 Rama Cremefine ke šlehání
  • 2 ks zakysaná smetana
  • 4 ks vanilinový cukr
  • 2 sklenice kompot
  • 1 vanilkový pudink

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme do pěny, přidáme vroucí vodu, na třikrát vsypeme cukr, potom hrubou mouku, sníh z bílků a nakonec hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, pečeme asi 25 minut na 180 °C. Necháme vychladnout.
  2.  Vychlazenou Ramu ušleháme s trochou cukru. Vmícháme zakysané smetany a vanilinové cukry. Náplň rozetřeme na korpus, dáme ovoce. Z 1/2 litru šťávy z kompotu (pokud není 1/2 l dolijeme vodou) a vanilkového pudinku uvaříme želatinu a horké nalijeme na ovoce. Necháme vychladit. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu