Skvělá lokální dobrota.
Alena Hovorková, Řestoky
Ingredience
- 5 vejce
- 10 polévkových lžic vařící voda
- 300 g cukr krupice
- 150 g hrubá mouka
- 150 g hladká mouka
- 1/3 balení kypřící prášek
- 1 Rama Cremefine ke šlehání
- 2 ks zakysaná smetana
- 4 ks vanilinový cukr
- 2 sklenice kompot
- 1 vanilkový pudink
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky utřeme do pěny, přidáme vroucí vodu, na třikrát vsypeme cukr, potom hrubou mouku, sníh z bílků a nakonec hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, pečeme asi 25 minut na 180 °C. Necháme vychladnout.
-
Vychlazenou Ramu ušleháme s trochou cukru. Vmícháme zakysané smetany a vanilinové cukry. Náplň rozetřeme na korpus, dáme ovoce. Z 1/2 litru šťávy z kompotu (pokud není 1/2 l dolijeme vodou) a vanilkového pudinku uvaříme želatinu a horké nalijeme na ovoce. Necháme vychladit.