Reklama
Řepáky
Fotogalerie:

Řepáky

Ivana Krčová
Ivana Krčová
Bruntál

Řepáky jsou kynuté koláče plněné cukrovou řepou a mákem. Je to recept babičky mého manžela, tak jsem se ho taky naučila.

Ivana Krčová, Bruntál

Ingredience

  • Těsto :
  • 500g polohrubá mouka
  • 50g hera
  • 1ks vejce
  • 30g droždí
  • 250ml mléko
  • špetka sůl
  • tuk na vymazání plechu
  • Náplň :
  • 1 ks středně velká cukrová řepa
  • 100 g mletý mák
  • 20 g máslo
  • podle chuti cukr
  • Drobenka :
  • 50 g hera
  • 50 g polohrubá mouka
  • 50g cukr moučka
  • na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme změklý tuk, vzešlý kvásek, sůl s teplým mlékem a rozmícháme vejce. Vypracované těsto, které bude hladké a nelepivé, necháme 40 minut kynout.
  2. Mezitím nastrouhanou řepu trochu podlejeme vodou a dusíme doměkka. Pak přidáme mletý mák a pomalu dusíme do zhoustnutí. Přidáme cukr podle chuti.
  3. Z těsta vykrájíme čtverečky, naplníme směsí z řepy a zabalíme. Vzniknou nám krásné bochánky, které svrchu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Dáváme je na plech tak, aby se nedotýkaly a necháme je ještě 20 minut kynout.

  4. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Před podáváním necháme trochu vychladnout. 

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu