Reklama
Řecký perník s melasou
Fotogalerie:

Řecký perník s melasou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Martina Gabrielová, Brno

Ingredience

  • 550  g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 150  g nahrubo mletých ořechů
  • 220  ml oleje
  • 180  ml jablečného džusu
  • 180  g melasy
  • 180  g třtinového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 150  g rozinek
  • POLEVA:
  • šťáva z 1 citronu
  • 200  g cukru moučky
  • na ozdobu makadamové oříšky

Doba přípravy

Počet porcí

28

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku promícháme s kypřicím práškem, jedlou sodou, skořicí a mletými ořechy. Do druhé mísy nalijeme olej, jablečný džus, melasu, přidáme třtinový cukr, rum a rozinky. Promícháme a přidáme do mísy se sypkými surovinami.

  2. Vše opět promícháme a těsto pomocí stěrky přeneseme na pečicím papírem vyložený plech s vyšším okrajem. Pečeme při 180 °C asi 30 minut.

  3. Perník necháme vychladnout. Citronovou šťávu promícháme s moučkovým cukrem a 1 lžící horké vody. Polevu rozetřeme a perník nakrájíme na kousky. Ještě než poleva úplně zaschne, ozdobíme kousky oříšků.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu