Reklama
Rebarborový koláč se sněhem
Fotogalerie:

Rebarborový koláč se sněhem

Veronika Poláčková

Mýto
Na první rebarboru se těší celá rodina.
Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 250 g hera
  • 100 g cukr moučkový
  • 1 balení cukr vanilkový
  • 1 vejce
  • 250 g mouka hladká
  • 2,5 lžičky prášek do pečiva
  • 5 lžic mléko
  • 600 g rebarbora
  • 3 bílky
  • 150 g do sněhu cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. idáváme oba cukry a vejce. Do vzniklé hmoty přimícháváme mouku s práškem do pečiva a mléko. Takto připravené těsto (je hodně husté) natřeme na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na asi třícentimetrové špalíčky. Tyto kousky naklademe na těsto. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 20 minut při 180 °C.
  3. Mezitím si připravíme sníh. Bílky ušleháme a postupně po lžících přidáváme moučkový cukr. Zhruba po 20 minutách pečení plech vyjmeme z trouby a sladký sníh na něj nastříkáme. Koláč pak ještě dopékáme při 210 °C asi sedm minut.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu