Ingredience
- 250 g hera
- 100 g cukr moučkový
- 1 balení cukr vanilkový
- 1 vejce
- 250 g mouka hladká
- 2,5 lžičky prášek do pečiva
- 5 lžic mléko
- 600 g rebarbora
- 3 bílky
- 150 g do sněhu cukr moučkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
idáváme oba cukry a vejce. Do vzniklé hmoty přimícháváme mouku s práškem do pečiva a mléko. Takto připravené těsto (je hodně husté) natřeme na plech vyložený pečicím papírem.
-
Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na asi třícentimetrové špalíčky. Tyto kousky naklademe na těsto. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 20 minut při 180 °C.
-
Mezitím si připravíme sníh. Bílky ušleháme a postupně po lžících přidáváme moučkový cukr. Zhruba po 20 minutách pečení plech vyjmeme z trouby a sladký sníh na něj nastříkáme. Koláč pak ještě dopékáme při 210 °C asi sedm minut.