Reklama
Rebarborový koláč s tvarohem a skořicí
Fotogalerie:

Rebarborový koláč s tvarohem a skořicí

Markéta Baumannová
Markéta Baumannová
Praha 4

Křehký linecký koláč.

Markéta Baumannová, Praha

Ingredience

  • 1 vejce
  • 150 g máslo
  • 100 g cukr moučka
  • 300 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • 2 balení vanilkový cukr
  • 250 g měkký tvaroh
  • 350 g rebarbora
  • 1 balení skořicový cukr
  • žmolenka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, moučkového cukru, másla, špetky soli, jednoho vanilkového cukru a vejce uhněteme na vále těsto. Můžeme je vložit na chvilku do lednice, ale není nutné. Formu na koláč vymažeme olejem. Těsto vyválíme a přeneseme do formy, a nebo vymačkáme přímo ve formě. Na dně na několika místech propícháme vidličkou.
  2. Smícháme jeden tvaroh s vanilkovým cukrem a potřeme jím těsto. Rebarborové řapíky oloupeme, nakrájíme na cca 0,5 cm plátky a nasypeme na tvaroh. Posypeme skořicovým cukrem a podle chuti můžeme přisladit. Tak to připravený koláč posypeme sladší žmolenkou a pečeme na 190 °C cca 35 minut.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu