Křehký linecký koláč.
Markéta Baumannová, Praha
Ingredience
- 1 vejce
- 150 g máslo
- 100 g cukr moučka
- 300 g mouka hladká
- špetka sůl
- 2 balení vanilkový cukr
- 250 g měkký tvaroh
- 350 g rebarbora
- 1 balení skořicový cukr
- žmolenka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z mouky, moučkového cukru, másla, špetky soli, jednoho vanilkového cukru a vejce uhněteme na vále těsto. Můžeme je vložit na chvilku do lednice, ale není nutné. Formu na koláč vymažeme olejem. Těsto vyválíme a přeneseme do formy, a nebo vymačkáme přímo ve formě. Na dně na několika místech propícháme vidličkou.
-
Smícháme jeden tvaroh s vanilkovým cukrem a potřeme jím těsto. Rebarborové řapíky oloupeme, nakrájíme na cca 0,5 cm plátky a nasypeme na tvaroh. Posypeme skořicovým cukrem a podle chuti můžeme přisladit. Tak to připravený koláč posypeme sladší žmolenkou a pečeme na 190 °C cca 35 minut.