Ingredience
- 90 g sádlo
- 100 g cukr krupice
- 100 g cukr moučkový
- 500 g tvaroh
- 200 ml mléko
- 1 vejce
- 20 g droždí
- 500 g mouka hladká
- žloutek
- 2 cukr vanilkový
- 2 lžíce krupice
- citrónová kůra
- rebarbora
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Droždí rozdrobíme do mísy, zasypeme trochou cukru a mouky, zalijeme vlažným mlékem a přikryjeme. Vzešlý kvásek smícháme se zbylou moukou, cukrem a špetkou soli.
-
Rozklepneme vejce, přilijeme mléko, přidáme sádlo a zaděláme kypré těsto. Nesmí se lepit na mísu, dle potřeby podsypáváme hladkou moukou. Necháme dokynout na teplém místě 1–2 hodiny.
-
Poté tvarujeme koláčky, okraje pomašlujeme žloutkem. Plníme je tvarohem a rebarborou a sypeme žmolenkou. Pečeme dozlatova.