Reklama
Pusinkové koláčky
Fotogalerie:

Pusinkové koláčky

Andrea Reindlová

Moravská Chrastová

Jsou křehké a křupavé, naplněné nádivkou lehkou jako peříčko.

Andrea Reindlová, Moravská Chrastová

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 listové těsto
  • 3 bílek
  • 100 g cukr moučka
  • 1 lžíce rum nebo likér
  • 1 lžíce nastrouhaná čokoláda
  • 1 lžíce mleté mandle či ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na co nejtenčí plát.

  2. V míse si připravíme nádivku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh‚ do kterého přidáme moučkový cukr‚ pár kapek alkoholu‚ nastrouhanou čokoládu a nastrouhané mandle či ořechy.

  3. Nádivku natřeme na vyválený plát tak, jako když děláme štrúdl. Těsto svineme. To, že nádivka vylézá ven, nevadí. Roládu nakrájíme na silnější plátky a stavíme je řeznou plochou na plech jako komínky. Vyteklý sníh lžičkou setřeme a navršíme jej na koláčky jako čepici.

  4. Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě při 170 °C asi 30 minut. Koláčky se krásně zakulatí a vyfouknou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (20.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu