Jsou křehké a křupavé, naplněné nádivkou lehkou jako peříčko.
Andrea Reindlová, Moravská Chrastová
Ingredience
- Ingredience
- 1 listové těsto
- 3 bílek
- 100 g cukr moučka
- 1 lžíce rum nebo likér
- 1 lžíce nastrouhaná čokoláda
- 1 lžíce mleté mandle či ořechy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na co nejtenčí plát.
-
V míse si připravíme nádivku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh‚ do kterého přidáme moučkový cukr‚ pár kapek alkoholu‚ nastrouhanou čokoládu a nastrouhané mandle či ořechy.
-
Nádivku natřeme na vyválený plát tak, jako když děláme štrúdl. Těsto svineme. To, že nádivka vylézá ven, nevadí. Roládu nakrájíme na silnější plátky a stavíme je řeznou plochou na plech jako komínky. Vyteklý sníh lžičkou setřeme a navršíme jej na koláčky jako čepici.
-
Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě při 170 °C asi 30 minut. Koláčky se krásně zakulatí a vyfouknou.