Reklama
Reklama
Punčové řezy
Fotogalerie:
 

Punčové řezy

Petra Zajíčková

Dobříš
Peču velice často, moji kluci si rádi pochutnají na nějaké té sladké dobrůtce. Mám sice pár oblíbených receptů, které opakuji pravidelně, ale občas si najdu v kuchařce nebo na internetu něco nového. Tyhle řezy jsem dělala také poprvé a povedly se na výbornou – chutnaly líp než z cukrárny.
Petra Zajíčková, Dobříš

Ingredience

  • Těsto
  • 250g máslo
  • 250g cukr moučkový
  • 5 vejce
  • 1 šlehačka
  • 1 cukr vanilkový
  • 1/2 balení prášek do pečiva
  • 2 lžíce rum
  • 250g mouka polohrubá
  • 1 balení potravinářské barvivo červené
  • 1 balení potravinářské barvivo žluté
  • 5 lžic punč
  • 2 lžíce kakao
  • Poleva
  • 200g cukr moučkový
  • 1 tabulka čokoláda na vaření
  • 1/2 citronu šťáva citrónová

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutky utřeme do husté směsi.
  2. krok2 Přes sítko začneme vmíchávat polohrubou mouku společně s kypřicím práškem do pečiva a poté přidáme i šlehačku a rum. Všechny ingredience mícháme, dokud nevznikne dokonale vláčné (tekuté) těsto.
  3. krok3 Hotové těsto rozdělíme do dvou misek. Červené těsto obarvíme malinovou barvou, žluté těsto obarvíme potravinářským barvivem.
  4. krok4 Po lžících dáváme na vymazaný a vysypaný plech těsně vedle sebe, střídáme červenou se žlutou. Zaplněný plech lehce posypeme kakaem. Při pečení se barvy spojí. Pečeme v předehřáté troubě na 160–180 °C 25–30 minut.
  5. Po upečení necháme vychladnout a pokapeme červeným punčem.
  6. Polevu připravíme z moučkového cukru a šťávy z poloviny citronu. Šleháme ji, dokud nezačne mít bělejší barvu. Poté polevu nalijeme na punčový plát.
  7. Hotové řezy necháme v lednici dokonale ztuhnout. Druhý den je pokapeme rozpuštěnou čokoládou.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava
Sladký život /07.12.18
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Gabriela Jílková, Polička

Sladký život /06.12.18
Vánoční hvězda

Vánoční hvězda

Ludmila Zusková, Kamenné Žehrovice

Sladký život /06.12.18
Výborný griliášový dort

Výborný griliášový dort

Vendula Velasová, Pěnčín

Sladký život /06.12.18
Čokoládová kolečka s mandlemi

Čokoládová kolečka s mandlemi

Úžasný sváteční pamlsek

Marta Čiháková, Praha

Sladký život /06.12.18
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Sladký život /05.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama