Reklama
Punčové řezy
Fotogalerie:
 

Punčové řezy

Petra Zajíčková

Dobříš
Peču velice často, moji kluci si rádi pochutnají na nějaké té sladké dobrůtce. Mám sice pár oblíbených receptů, které opakuji pravidelně, ale občas si najdu v kuchařce nebo na internetu něco nového. Tyhle řezy jsem dělala také poprvé a povedly se na výbornou – chutnaly líp než z cukrárny.
Petra Zajíčková, Dobříš

Ingredience

  • Těsto
  • 250g máslo
  • 250g cukr moučkový
  • 5 vejce
  • 1 šlehačka
  • 1 cukr vanilkový
  • 1/2 balení prášek do pečiva
  • 2 lžíce rum
  • 250g mouka polohrubá
  • 1 balení potravinářské barvivo červené
  • 1 balení potravinářské barvivo žluté
  • 5 lžic punč
  • 2 lžíce kakao
  • Poleva
  • 200g cukr moučkový
  • 1 tabulka čokoláda na vaření
  • 1/2 citronu šťáva citrónová

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutky utřeme do husté směsi.
  2. krok2 Přes sítko začneme vmíchávat polohrubou mouku společně s kypřicím práškem do pečiva a poté přidáme i šlehačku a rum. Všechny ingredience mícháme, dokud nevznikne dokonale vláčné (tekuté) těsto.
  3. krok3 Hotové těsto rozdělíme do dvou misek. Červené těsto obarvíme malinovou barvou, žluté těsto obarvíme potravinářským barvivem.
  4. krok4 Po lžících dáváme na vymazaný a vysypaný plech těsně vedle sebe, střídáme červenou se žlutou. Zaplněný plech lehce posypeme kakaem. Při pečení se barvy spojí. Pečeme v předehřáté troubě na 160–180 °C 25–30 minut.
  5. Po upečení necháme vychladnout a pokapeme červeným punčem.
  6. Polevu připravíme z moučkového cukru a šťávy z poloviny citronu. Šleháme ji, dokud nezačne mít bělejší barvu. Poté polevu nalijeme na punčový plát.
  7. Hotové řezy necháme v lednici dokonale ztuhnout. Druhý den je pokapeme rozpuštěnou čokoládou.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu