Reklama
Pudinkový dort se želatinou
Fotogalerie:

Pudinkový dort se želatinou

Iveta Hrubá

Kladno
Oranžové plody mochyně vypadají na zákusku opravdu hezky.
Iveta Hrubá, Kladno

Ingredience

  • 500 ml mléko
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 200 g piškoty
  • 1 pudink čokoládový
  • 1 lžička kakao
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 balení želatina plátky
  • 1 sklenička (250 g) kompot malinový
  • pár kousků mochyně

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci s nepřiléhavým povrchem přivedeme mléko k varu a podle návodu na zadní straně uvaříme pudink (mléka použijeme méně, dortík pak lépe tuhne). Do pudinku přimícháme vanilkový cukr a kakao. Vše promícháme.
  2. Připravenou dortovou formu vyložíme piškoty a do jedné třetiny lehce zalijeme horkým pudinkem, znovu nahoru naklademe piškoty a opět zalijeme. Postup opakujeme ještě jednou.
  3. Naplněnou formu vložíme do lednice a necháme dokonale zatuhnout.
  4. Kompotované maliny slijeme a rozložíme na ztuhlý pudink. Šťávu přendáme do kastrůlku, přidáme želatinu a doplníme požadované množství tekutiny – podle návodu. Přivedeme k varu a necháme želatinu rozpustit (nevaříme).
  5. Horkou želatinu necháme lehce zchladnout (do bodu, kdy začne želírovat) a poté ji nalijeme na dort s malinami. Necháme zatuhnout.
  6. Ztuhlý dort podáváme dozdobený mochyní.

    TIP: Piškoty před zalitím můžeme lehce pokapat šťávou nebo likérem. Plody mochyně peruánské se dají koupit v mnoha prodejnách s ovocem a zeleninou. Mají příjemně ovocnou chuť připomínající limetku a mandarinku.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu