Reklama
Reklama
Pudinkové řezy z listového  těsta s citronovou polevou
Fotogalerie:

Pudinkové řezy z listového těsta s citronovou polevou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Peču každý víkend, často i ve všední dny. Moje čtyři děti mají tak rády moučníky, že odpolední svačinka se bez nich prostě neobejde. Jednou z nejoblíbenějších pochoutek jsou pudinkové řezy z listového těsta. Jejich příprava je jednoduchá a poměrně rychlá. Řezy musíš dobře vychladit, je to příjemně osvěžující mlsání.
Iveta Krejčová, Hradec Králové

Ingredience

  • 3 lžíce voda
  • 1 lžíce moučka škrobová
  • 250 g cukr moučkový
  • 1 l mléko
  • balíček těsto listové
  • 1 lžíce šťáva citrónová
  • 2 pudinkový prášek-vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta vyválíme na pomoučeném vále tak, abychom ji mohli rozprostřít na velký plech s vyvýšenými okraji. Polovinu rozváleného těsta opatrně přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  2. krok2
    Uvaříme dva vanilkové pudinky podle návodu z jednoho litru mléka, jen při rozmíchávání přidáme navíc lžíci škrobové moučky, aby pak byl hotový pudink tužší. Pudink hned po uvaření nalijeme na těsto. Z druhého dílu těsta opět vyválíme stejně velký plát, kterým přiklopíme pudinkovou vrstvu. Nezapomeneme propíchat těsto na několika místech opatrně vidličkou. Potom dáme řezy péci do mírně předehřáté trouby zhruba na 20 minut.
  3. krok3
    Zatím si připravíme citronovou polevu. Moučkový cukr důkladně rozmícháme s citronovou šťávou a přidáme vařící vodu, vše vidličkou umícháme. Polevu roztíráme ihned po upečení. Necháme ztuhnout.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců
Sladký život /26.03.19
Velikonoční kuřátka

Velikonoční kuřátka

Ivana Cieslarová, Ostrava

Sladký život /24.03.19
Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty

Sladký život /24.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Makový závin

Makový závin

Podle receptu

Ilony Vrtilové z České Lípy

Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama