Reklama
Pudinkové řezy se smetanovou polevou
Fotogalerie:

Pudinkové řezy se smetanovou polevou

Alena Klírová
Alena Klírová
Mýto

Tyto řezy stojí za vyzkoušení.

Alena Klírová, Mýto

Ingredience

  • Korpus
  • 5 ks žloutky
  • 200 g krupicový cukr
  • 1 sáček vanilkový cukr
  • 100 ml vlažná voda
  • 100 ml olej
  • 250 g hladká mouka
  • 1 sáček prášek do pečiva
  • 5 ks bílek
  • Poleva
  • 1 kelímek zakysaná smeta
  • 1 kelímek šlehačka
  • na posypání mletá skořice
  • 1 - 2 lžíce moučkový cukr
  • Pudink
  • 1 litr mléko
  • 2 sáčky čokoládový pudink
  • 5 lžic krupicový cukr

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Do misky si dáme žloutky, krupicový cukr, vanilkový cukr a ručním šlehačem vyšleháme do pěny. K žloutkové pěně postupně přišleháváme vlažnou vodu a olej. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. K vyšlehané žloutkové pěně postupně pomalu přimícháváme moukou smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem, který jsme si vyložili pečícím papírem.

  2. Pudink uvaříme klasickým způsobem a ještě teplý vlijeme cik-cak do těsta. Řezy pečeme cca 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

  3. Na polevu si vyšleháme šlehačku, přidáme k ní zakysanou smetanu a 2 lžíce moučkového cukru.  Polevu rozetřeme na vychladlé řezy, které dáme vychladit do ledničky – nejlépe přes noc. Vychlazené nakrájíme na jednotlivé porce a těsně před podáváním posypeme skořicí.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu