Reklama
Pudinková roláda s kiwi
Fotogalerie:

Pudinková roláda s kiwi

Jana Roučková

Strakonice

Rolády patří k našim oblíbeným moučníkům.

Jana Roučková, Strakonice

Ingredience

  • 5 vejce
  • 150 g cukr krupice
  • 110 g polohrubá mouka
  • olej na potření
  • 1 vanilkový pudink
  • 250 ml mléko
  • 1 lžíce cukr
  • 2 ks kiwi
  • podle potřeby kandované ovoce
  • 1 čokoládová poleva

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Bílky oddělíme od žloutků. Do žloutků přidáme cukr a ušleháme. Přidáme mouku a zamícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh‚ který opatrně vmícháme do směsi. Na plech dáme pečicí papír‚ který potřeme olejem, a nalijeme směs. Pečeme při 200 °C  po dobu asi 13 minut. Mezitím připravíme z pudinkového prášku, mléka a cukru pudink‚ který necháme vychladnout. Po upečení těsta svineme ještě teplou roládu i s papírem. Po zchlazení opatrně papír odvineme a roládu necháme úplně vystydnout.

  2. Na vychladlý piškot naneseme 3/4 studeného pudinku a pak přidáme na kolečka nakrájená kiwi. Roládu znovu svineme a potřeme zbylým pudinkem. Nakonec ji posypeme kandovaným ovocem a polijeme čokoládovou polevou. Dáme asi na 1 hodinu do ledničky.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu