Rolády patří k našim oblíbeným moučníkům.
Jana Roučková, Strakonice
Ingredience
- 5 vejce
- 150 g cukr krupice
- 110 g polohrubá mouka
- olej na potření
- 1 vanilkový pudink
- 250 ml mléko
- 1 lžíce cukr
- 2 ks kiwi
- podle potřeby kandované ovoce
- 1 čokoládová poleva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bílky oddělíme od žloutků. Do žloutků přidáme cukr a ušleháme. Přidáme mouku a zamícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh‚ který opatrně vmícháme do směsi. Na plech dáme pečicí papír‚ který potřeme olejem, a nalijeme směs. Pečeme při 200 °C po dobu asi 13 minut. Mezitím připravíme z pudinkového prášku, mléka a cukru pudink‚ který necháme vychladnout. Po upečení těsta svineme ještě teplou roládu i s papírem. Po zchlazení opatrně papír odvineme a roládu necháme úplně vystydnout.
-
Na vychladlý piškot naneseme 3/4 studeného pudinku a pak přidáme na kolečka nakrájená kiwi. Roládu znovu svineme a potřeme zbylým pudinkem. Nakonec ji posypeme kandovaným ovocem a polijeme čokoládovou polevou. Dáme asi na 1 hodinu do ledničky.