Do bábovky můžeš použít různou příchuť pudinku i krajanky.
Barbora Vávrová, Břestek
Ingredience
- 3 vejce
- 2 cukr vanilkový
- 200 g mouka polohrubá
- 1 prášek do pečiva
- 1 kelímek krajanka citronová (ochucená zakysaná smetana)
- 1 sáček Pudink jahodový
- 100 ml olej
- 1 lžíce šťáva citrónová
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce rozšleháme s oběma cukry, přidáme postupně olej, citronovou šťávu, krajanku a prosátou mouku spolu s práškem do pečiva. Ze surovin vymícháme hladké těsto.
-
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hruhou moukou. Do formy nalijeme asi 1/2 těsta, do druhé poloviny zamícháme pudinkový prášek a nalijeme ho na světlé těsto.
-
Bábovku pečeme vy vyhřáté troubě při 180 °C asi 50 minut. Zpočátku ji přikryjeme alobalem, aby se prudce nenadzvedla a nespálila, asi 15 minut před koncem pečení alobal sundáme a dopečeme dozlatova.
Hotovou bábovku necháme vychladnout a vyklopíme.
Můžeme ji polít např. polevou z citronové šťávy a moučkového cukru.