Pudinkový dort s kávovo-kakaovým korpusem. Vznikl náhodou, ale všem moc chutnal.
Martina Volechová, Zaječí
Ingredience
- 4 vejce
- mouka hrubá
- 225 g cukr moučka
- 8 g vanilkový cukr
- 14 g kypřící prášek do pečiva
- špetka sůl
- 7 lžic silná káva
- 4 lžíce kakao
- 1,5 l mléko polotučné
- 4 ks puding banánový
- 3 ks puding jahodový
- 1 želé červené
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve utřeme žloutky s cukrem. Postupně přidáme ostatní ingredience. Naposledy přimícháme hustý sníh. Ve vymazané a vysypané dortové formě pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut při 180 °C.
-
Korpus necháme vychladnout a trochu srovnáme nožem. Rozetřeme na něj jahodový pudink, uvařený z půl litru mléka. Dále uvaříme z jednoho litru mléka pudink banánový a také jej nalijeme na korpus. Po zatuhnutí na povrch naskládáme ovoce dle chuti a zalijeme želatinou připravenou dle návodu.