Naše tety v domově umí skvělé pochoutky.
Lucka Novosadová, DDM Lipník nad Bečvou
Ingredience
- Korpus
- 6 vejce
- 200 g polohrubá mouka
- 200 g cukr moučka
- 10 lžic teplá voda
- 1 lžíce kakao
- Krém
- 2 šlehačka
- 2 ztužovač šlehačky
- 3 zakysaná smetana
- 100 g cukr moučka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Připravíme si piškotové těsto, které rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu dáme kakao. Pak těsta naplníme do sáčků a střídavě nanášíme v pruzích na plech. Upečeme.
-
Připravíme si krém. Ušleháme šlehačky se ztužovači a potom je smícháme se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem. Do krému můžeme také přidat kousky čokolády. Vychladlou roládu naplníme krémem a ozdobíme podle vlastní fantazie.