Reklama
Převrácený dort
Fotogalerie:
 

Převrácený dort

Barbora Horníková
Barbora Horníková
Lipník nad Bečvou V.-Podhoří

Tento dort mě uchvátil - nejen, že je moc dobrý, ale navíc je krásný i po rozkrojení.

Barbora Horníková, Lipník nad Bečvou

Ingredience

  • Světlý korpus:
  • 4 vejce
  • 240 g cukr moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 ml olej
  • 100 ml vroucí voda
  • 250 g hladká mouka
  • 1 prášek do pečiva
  • Tmavý korpus:
  • 6 ks vejce
  • 360 g cukr moučka
  • 1,5 vanilkový cukr
  • 225 ml olej
  • 150 ml vroucí voda
  • 375 g hladká mouka
  • 1,5 prášek do pečiva
  • 2-3 lžíce kakao
  • Kokosový krém z Olé pudinku:
  • 2 pudink Olé kokos (nebo vanilka, čokoláda)
  • 400 ml mléko
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 2 kostky máslo

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

500 Kč

Postup přípravy

  1. Na korpusy vyšleháme polovinu cukru s bílky. Žloutky s vanilkovým a druhou polovinou moučkového cukru vyšleháme, přidáme olej, vroucí vodu, mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme sníh. Vylijeme do kruhové pečící formy (26cm) a dáme upéct. Stejně postupujeme u tmavého korpusu, kakao přimícháme do mouky.

  2. Mezitím si připravíme krém - mléko, pudinky a oba druhy cukru vyšleháme na nejvyšší stupeň dotuha a poté směs vymícháme s máslem.

  3. Světlý korpus prokrojíme jednou, tmavý dvakrát, abychom měli pět plátů. Jeden tmavý plát si odložíme stranou a naplníme zbylé pláty. Začneme světlým, pokapene trochu vychladlou silnou kávou s trochou rumu, potřeme krémem (stačí tenká vrstva) a přiložíme tmavý plát. Necháme aspoň půl hodiny zachladit.

  4. Zchlazené korpusy položíme na podložku nebo na hrnec, který je v průměru cca o 4 cm menší než průměr korpusů. Přesně do středu si dáme nějakou pomůcku-kolečko cca 3 cm velké a zařežeme do korpusu kužel (nahoře jdeme podle kolečka, dole se nůž opírá o hrnec a řežeme dokola).

  5. Poslední pátý plát prokapeme kávou a pomažeme krémem a opatrně na něj přiložíme ořezané korpusy. Bez kužele, který nám zůstal na hrnci. Rukama pomalu zatláčíme korpusy dovniř a k okraji do dutiny, abychom vytvořili kráter. Ten pomažeme krémem a kužel do něj zatlačíme špičkou dolů. Pořádně přitlačíme, dort pomažeme krémem, potáhneme marcipánem nebo jinak ozdobíme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu