Reklama
Převrácené koláčky
Fotogalerie:

Převrácené koláčky

Barbora Žítková

Brno
Moji přátelé si oblíbili muffiny. Zprvu jsem je připravovala z koupené instantní směsi, ale pak jsem se rozhodla vyzkoušet svoji vlastní ananasovou variantu.
Barbora Žítková, Brno

Ingredience

  • 1 menší ananas
  • 300 g mouka hladká
  • 200 g hera
  • 2 lžíce kakao
  • 100 g cukr krupice
  • 1 tabulka čokoláda na vaření
  • 1 prášek do pečiva
  • cukr moučkový na posypání
  • tuk na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku v míse smícháme s práškem na pečení. Do mouky přidáme rozehřátý tuk a cukr. Vše promícháme, přidáme kakao a elektrickým šlehačem mícháme asi pět minut.
  2. krok2 Připravíme vymazané muffinové formy a na jejich dno vložíme ananasová kolečka.
    (Kolečka předtím vykrájíme z ananasových plátků pomocí kulatých vykrajovátek).
  3. krok3 Do formiček vyložených ananasem nalijeme čokoládové těsto a dáme zapéct do trouby. 
  4. krok4 Po upečení pomalu vyklopíme a hotové koláčky přestříkáme rozehřátou čokoládou. Koláčky podáváme pocukrované.

    TIP: Kromě čerstvého ananasu můžeme použít i ananas kompotovaný. Na koláčcích jsou výborné i čerstvé meruňky nebo broskve. Opět je můžeme vyměnit za kompotované.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu