Ingredience
- 1/2 kostky droždí
- 50 g cukr moučka
- 2 ks žloutek
- 80 g máslo
- 300 ml mléko
- 500 g polohrubá mouka
- špetka soli
- 2 lžíce rozpuštěné máslo
- 50g cukr krupice
- 40 g máslo
- 50 g hrubá mouka
- 500 ml Těs
- 250 g tvaroh měkký
- 1 ks cukr vanilkový
- 2 lžíce cukr pískový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Droždí rozdrobíme a smícháme s cukrem. Přidáme žloutky rozmíchané ve vlažném mléce, rozpuštěné máslo a mouku se solí. Zpracujeme těsto, lehce posypeme moukou a necháme zakryté utěrkou kynout asi 45 minut.
-
Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 části a z obou uděláme bochánek, který vyválíme na placku o velikosti talíře. Oba koláče potřeme máslem a hojně posypeme drobenkou, kterou připravíme z cukru, másla a hrubé mouky.
-
Koláče dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 °C asi 30 minut. Necháme vychladnout.
-
Krém připravíme tak, že ušleháme Crème šodó s tvarohem a cukry.
-
Koláče podélně rozkrojíme, spodní díl potřeme krémem a přiklopíme. Necháme vychladit a rozležet nejlépe do druhého dne.
Rady šéfkuchařky Lucie VolemanovéKrém lze uvařit i z 200 ml mléka, 1 vanilkového cukru, lžíce škrobové moučky,3 lžic cukru moučky, 100 g másla a 500 ml smetany.