Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jemné žloutkové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 305
Více než dvě hodiny Snadné na 24 - 30 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6310 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 794 g
Tuky 323 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trojkombinace neutrálního listového těsta, jemného máslového krému a cukrové polevy je léty osvědčená. Přitom příprava tohoto dezertu je až dětsky snadná, zvlášť podle našeho receptu. Řezy můžete servírovat se šlehačkou a posypané ořechy. 

Suroviny

nejlépe pláty
Na krém
mléko 600 ml
vanilkový
máslo 200 g
Na polevu a dokončení
rybízový džem 4 PL
či brusinkový
voda 1 PL
horká
rum 1 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Těsto vyválejte na dva pláty 20 x 30 cm nebo na 4 pruhy 10 x 30 cm, vždy o síle 4–5 mm.

3

Plech vypláchněte studenou vodou (těsto se tak lépe nafoukne a dobře listuje), přeneste na něj pláty a propíchejte je vidličkou.

4

Pečte asi 20 minut dozlatova a nechte vychladnout na plechu.

5

Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte pudink. Míchejte do vychladnutí, případné hrudky rozšlehejte elektrickým mixérem.

6

Pak do něj postupně zašlehejte kousky změklého másla, cukr a vyšlehejte hladký krém. (viz Tipy & triky pod postupem)

7

Krémem potřete polovinu upečených plátů a překryjte zbylými. Zatižte prkénkem a dejte na 2 hodiny do chladničky.

8

Na polevu třete prosátý moučkový cukr s horkou vodou, citronovou šťávou a rumem dohladka.

9

Připravený zákusek potřete džemem, pak ledovou polevou a až po úplném ztuhnutí nakrájejte na řezy.

TIPY & TRIKY
Aby se na pudinku neudělal při chladnutí škraloup, buď ho míchejte, posypte vrstvou cukru, nebo přikryjte fólií. Tuhý pudink pořádně rozšlehejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč