Reklama
Pravé žloutkové řezy
Fotogalerie:

Pravé žloutkové řezy

Zdeňka Vítová
Zdeňka Vítová
Liberec
Vynikající řezy s jemným krémem, který se jen rozplývá na jazyku - kombinace jemného krému a rybízové marmelády je přímo božská!

Ingredience

  • 500 g listové těsto
  • 2 ks žloutky
  • 150 g máslo
  • 2 lžíce rum
  • 3 lžíce škrobová moučka
  • 200 ml mléko
  • dle chuti moučkový cukr
  • 3 lžíce citrónová šťáva
  • 3 lžíce horké mléko
  • 300 g moučkový cukr
  • 6 lžic rybízová marmeláda

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z těsta vyválíme 2 placky, které před upečením hodně propícháme vidličkou. Pečeme 10-15 min na 200 °C.
  2. V hrnečku rozmícháme mléko se škrobovou moučkou a žloutky. Vaříme ve vodní lázni do zhoustnutí a necháme vychladit. Změklé máslo utřeme s cukrem a rumem, po částech zašleháme uvařenou kaši ze žloutků.

  3. Jednu placku pomažeme krémem, přiklopíme druhou. Celý moučník natřeme rybízovou marmeládou a polijeme citrónovou polevou. Žloutkové řezy necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu