Reklama
Pravé tiramisu
Fotogalerie:

Pravé tiramisu

Kristýna Drápalová

Vyškov

Neznám lepší lahůdku ke kávě. Je lehoučké, lahodné, nikdo mu prostě neodolá.

Kristýna Drápalová, Vyškov

Ingredience

  • 750 g mascarpone
  • 200 g piškoty Savoiardi
  • 6 ks vejce
  • 120 g cukr krupice
  • 50 g holandské kakao
  • 150 ml espresso
  • 5 lžic likér Amaretto

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

350 Kč

Postup přípravy

  1. Do uvařeného espresa přidáme 40 g cukru a necháme vychladnout. Oddělíme bílky od žloutků a ke každé části přidáme po 40 g cukru.

  2. Žloutky s cukrem šleháme asi 10 minut do pěny. Do pevného sněhu vyšleháme také bílky s cukrem.

  3. V další míse rozmícháme mascarpone dohladka – zabráníme tak případnému sražení krému. K mascarpone pak opatrně pozvolna přimícháváme vyšlehané žloutky. Krém by měl být hladký, bez hrudek. Rozhodně směs nemixujeme!

  4. Nyní do žloutkové směsi po částech opatrně vmícháme také sníh z bílků.

  5. Piškoty Savoiardi namáčíme do oslazeného espresa (stačí 2 vteřiny‚ jinak se rozmočí) a klademe vedle sebe do formy o velikosti přibližně
    25 x 25 cm. Když je vrstva hotová, hojně ji pokapeme likérem Amaretto.

  6. Krém rovnoměrně rozetřeme po celém povrchu piškotů. Formu zabalíme do potravinové fólie a dáme na několik hodin do lednice. Před podáváním jednotlivé porce hojně posypeme prosátým pravým kakaovým práškem. Pokud bychom tiramisu posypali kakakovým práškem ještě před vložením do lednice, vsáklo by se a rozmočilo. Někdo to  však má tak rád.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu