Do taštiček patří ta nejlepší povidla! U kupovaných dávejte pozor na to, aby byla vyrobená z čerstvých švestek.
Suroviny
mouka pšeničná polohrubá
300
g
vejce
2
ks
sůl
bílek
1
ks
švestková povidla
250
g
máslo
200
g
strouhanka
60
g
na posypání
Postup
1
Mouku nasypte na vál, v jejím středu udělejte důlek, do něj vyklepněte vejce, přidejte 60 ml vody, špetku soli a zpracujte na tužší těsto.
2
Těsto tence vyválejte a nakrájejte na čtverečky o hraně zhruba 7 centimetrů.
3
Doprostřed každého dejte menší lžičku povidel, okraje potřete bílkem, přeložte do obdélníku a pevně stiskněte.
4
Hotové taštičky vařte asi sedm minut ve vroucí, mírně osolené vodě. Sceďte.
5
Polovinu másla rozpusťte v pánvi a osmahněte na něm strouhanku.
6
Taštičky podávejte posypané cukrem, opečenou strouhankou a přelité zbývajícím rozpuštěným máslem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 40x povidla a co s nimi!(40 receptů)