Reklama
Potahovaný dort
Fotogalerie:

Potahovaný dort

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Ingredience

  • KORPUS:
  • 5 vajec
  • špetka soli
  • 110  g cukru krupice
  • 80  g polohrubé mouky
  • tuk a mouka na vymazání a vysypání formy
  • KRÉM:
  • 1 karamelový pudink
  • 250  ml mléka
  • 250  g másla
  • 250  g cukru moučky
  • pár kapek amaretta
  • POTAHOVACÍ HMOTA:
  • 150  g sušeného mléka
  • 150  g cukru moučky
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 lžíce vody
  • na ozdobu ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku a nakonec vmícháme tuhý sníh.

  2. Dvě kulaté formy na dort, 1 větší a 1 malou, vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.

  3. Nalijeme těsto a upečeme korpusy při 180 °C. Po upečení je necháme úplně vychladnout a zatím připravíme krém.

  4. Karamelový pudink uvaříme s mlékem. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem, pak vmícháme amaretto a nakonec vychlazený pudink.

  5. Oba korpusy prokrojíme a potřeme krémem. Slabou vrstvou krému potřeme i vršky a boky.

  6. Sušené mléko promícháme s cukrem, přidáme med, olej a vodu. Ze všech surovin vypracujeme hmotu, kterou rozválíme na 2 placky a potáhneme jimi oba dorty, které dáme na sebe. Dozdobíme je ovocem a necháme vychladit.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (17.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama