Ingredience
- 100 g hera
- 2 vejce
- 220 g cukr moučkový
- ze 2 plodů pomerančová kůra
- ze 2 plodů pomerančová šťáva
- 100 g mandle mleté
- 220 g mouka polohrubá
- 1/2 sáčku prášek do pečiva
- špetka sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oddělíme žloutky a utřeme je s rozpuštěnou herou a cukrem. Přidáme šťávu i kůru z pomerančů‚ mouku a kypřicí prášek. Pak zlehka zamícháme mleté mandle.
-
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej zamícháme do hmoty.
-
Pečicí formu (dlouhou asi 24–26 cm) vyložíme pečicím papírem a hmotu do ní opatrně nalijeme.
-
Pečeme v troubě přibližně 40–45 minut na 180 °C.