Reklama
Pomerančové bochánky s drobenkou
Fotogalerie:

Pomerančové bochánky s drobenkou

Patricie Lemanová

Praha

Když je peču, voní celý dům.

Patricie Lemanová, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 360 g hladká mouka
  • 45 g cukr krupice
  • 180 ml mléko
  • 1 vejce
  • 15 g droždí
  • 60 g máslo
  • z 1 citronu citronová kůra
  • špetka sůl
  • Náplň
  • 100 g kandovaná pomerančová kůra
  • 100 g pomerančová marmeláda
  • Na drobenku
  • 40 g máslo
  • 2 lžíce cukr
  • 2 lžíce polohrubá mouka
  • 1 lžíce strouhané mandle

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí rozdrobíme do misky, přidáme 2 lžíce mléka, 1 lžíci cukru a 1/2 lžíce mouky. Promícháme a necháme vykynout na teplém místě. Zbylou mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, strouhanou kůru z citronu a sůl. Přilijeme vykunutý kvásek, zbylé vlažné mléko a vypracujeme těsto. Pod utěrkou necháme vykynout na teplném místě.

  2. Na náplň promícháme kandovanou kůru s marmeládou. Na drobenku nastrouháme na hrubém struhadle máslo, přidáme strouhané mandle, mouku a cukr. Promícháme.

  3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrájíme kolečka. Do středu dáme lžičkou náplň a spojíme dvě strany k sobě. Na spoj dáme trochu drobenky a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 25 minut.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu