Ingredience
- 2 lžíce rum
- 2 balíčky piškoty cukrářské
- 1 cukr vanilkový
- 1 pomeranč
- 250 ml šlehačka
- 150 g cukr moučkový
- 300 ml mléko
- 2 pudinkový prášek-vanilkový
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 lžíce koňak vaječný
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V kastrůlku s nepřilnavým povrchem zahřejeme mléko. Z pudinkového prášku, cukrů a likéru uvaříme hustý pudink. Vlijeme ho do menší dortové formy a neháme tuhnout v lednici 2–3 hodiny. Po ztuhnutí pudink vyklopíme na talíř. Šlehačku smícháme s vaječným koňakem a ztužovačem a vyšleháme do husté hmoty, kterou rovnoměrně naneseme na pudink. Ten pak ze strany obložíme piškoty. Zdobíme plátky pomeranče a mátou. Dáme ztuhnout.