Reklama
Polská bábovka
Fotogalerie:

Polská bábovka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Jitky Svátkové z Blanska

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 500  g polohrubé mouky
  • 30  g droždí
  • 120  g cukru
  • 1 šálek vlažného mléka
  • 375  g másla
  • 5 vajec
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 1 lžička citronové kůry
  • 150  g rozinek
  • tuk na vymazání formy
  • strouhanka
  • POLEVA:
  • 250  g cukru moučky
  • 4 lžíce horké vody
  • 1 lžíce citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme do mísy a vyhloubíme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme asi 20 minut na teplém místě, dokud nevzejde kvásek.

  2. Ke kvásku přidáme rozpuštěné máslo, rozkvedlaná vejce, zbylý cukr, sůl, pomerančovou a citronovou kůru a vypracujeme vláčné těsto. Formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Do těsta zapracujeme omyté rozinky a vložíme ho do formy. Při pokojové teplotě
    necháme kynout asi 30 minut.

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Bábovku pečeme 40–50 minut. Pomocí špejle se přesvědčíme, zda je těsto uvnitř dobře upečené. Bábovku necháme vychladnout ve formě.

  4. Z cukru, citronové šťávy a horké vody utřeme hladkou polevu. Bábovku vyklopíme a polijeme polevou. Můžeme ji ozdobit cukrovým máčkem nebo kandovaným ovocem.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama