Reklama
Polská bábovka
Fotogalerie:

Polská bábovka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Jitky Svátkové z Blanska

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 500  g polohrubé mouky
  • 30  g droždí
  • 120  g cukru
  • 1 šálek vlažného mléka
  • 375  g másla
  • 5 vajec
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 1 lžička citronové kůry
  • 150  g rozinek
  • tuk na vymazání formy
  • strouhanka
  • POLEVA:
  • 250  g cukru moučky
  • 4 lžíce horké vody
  • 1 lžíce citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme do mísy a vyhloubíme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme asi 20 minut na teplém místě, dokud nevzejde kvásek.

  2. Ke kvásku přidáme rozpuštěné máslo, rozkvedlaná vejce, zbylý cukr, sůl, pomerančovou a citronovou kůru a vypracujeme vláčné těsto. Formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Do těsta zapracujeme omyté rozinky a vložíme ho do formy. Při pokojové teplotě
    necháme kynout asi 30 minut.

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Bábovku pečeme 40–50 minut. Pomocí špejle se přesvědčíme, zda je těsto uvnitř dobře upečené. Bábovku necháme vychladnout ve formě.

  4. Z cukru, citronové šťávy a horké vody utřeme hladkou polevu. Bábovku vyklopíme a polijeme polevou. Můžeme ji ozdobit cukrovým máčkem nebo kandovaným ovocem.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu