Reklama
Polská bábovka
Fotogalerie:

Polská bábovka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Jitky Svátkové z Blanska

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 500  g polohrubé mouky
  • 30  g droždí
  • 120  g cukru
  • 1 šálek vlažného mléka
  • 375  g másla
  • 5 vajec
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 1 lžička citronové kůry
  • 150  g rozinek
  • tuk na vymazání formy
  • strouhanka
  • POLEVA:
  • 250  g cukru moučky
  • 4 lžíce horké vody
  • 1 lžíce citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme do mísy a vyhloubíme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme asi 20 minut na teplém místě, dokud nevzejde kvásek.

  2. Ke kvásku přidáme rozpuštěné máslo, rozkvedlaná vejce, zbylý cukr, sůl, pomerančovou a citronovou kůru a vypracujeme vláčné těsto. Formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Do těsta zapracujeme omyté rozinky a vložíme ho do formy. Při pokojové teplotě
    necháme kynout asi 30 minut.

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Bábovku pečeme 40–50 minut. Pomocí špejle se přesvědčíme, zda je těsto uvnitř dobře upečené. Bábovku necháme vychladnout ve formě.

  4. Z cukru, citronové šťávy a horké vody utřeme hladkou polevu. Bábovku vyklopíme a polijeme polevou. Můžeme ji ozdobit cukrovým máčkem nebo kandovaným ovocem.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu