Výborný a jednoduchý dezert.
Pavlína Formanová, Poděbrady
Ingredience
- 400 g cukrářské piškoty
- 80 ml silné espresso
- 80 ml kávový likér
- 500 g mascarpone
- 125 ml smetana na vaření
- 80 g cukr moučka
- tmavá čokoláda ( na ozdobu)
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Polovinu cukrářských piškotů rozdělíme (můžeme mírně nalámat) na dno čtyřech pohárků. Vychladlé espresso smícháme s kávovým likérem a směsí pokapeme piškoty.
-
Mascarpone, smetanu a cukr důkladně promícháme v míse a zhruba polovinu rozdělíme do pohárků, navrch dáme zbývající piškoty, opět pokapeme kávovou směsí a zakryjeme zbylým mascarpone se smetanou a cukrem.
-
Dáme minimálně na hodinu chladit. Podáváme posypané nastrouhanou čokoládou.