Reklama
Podzimní buchty
Fotogalerie:

Podzimní buchty

Věra Dvořáková

Rychnov nad Kněžnou
Takhle si užíváme podzim s jablky a tvarohem.
Věra Dvořáková, Rychnov nad Kněžnou

Ingredience

  • na těsto:
  • 1 kg hladká mouka
  • špetka sůl
  • z 1 plodu citronová kůra
  • 2 žloutky
  • 100 g cukr krupice
  • 2 vanilkový cukr
  • 2 sáčky sušené droždí
  • 1 lžíce rum
  • 120 g máslo
  • 500-600 ml mléko
  • na náplň:
  • 1-2 kg jablka
  • 2 skořicový cukr
  • 500 g tvaroh
  • 100 g moučkový cukr
  • 2 žloutky
  • trocha citronová kůra
  • trocha rum
  • na potření:
  • 100 g máslo
  • dle potřeby rum

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Prosejeme mouku se solí‚ přidáme citronovou kůru‚ cukry‚ droždí, žloutky‚ rum a vlažné máslo. Postupně vmícháme vlažné mléko a vypracujeme těsto. Poprášíme je moukou a necháme hodinu kynout.
  2. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle‚ ochutíme skořicovým cukrem. Tvaroh smícháme s cukrem a žloutky‚ ochutíme citronovou kůrou a rumem.
  3. Z těsta vykrajujeme lžící malé kousky na pomoučený vál. Tvoříme placky, na ně nanášíme tvaroh a jablka, pak buchty zabalíme. Vyrovnáme je do máslem vymazaného hlubokého pekáče a necháme ještě asi 15 minut v teple kynout. Před pečením buchty pomastíme máslem.
  4. Pečeme 20–30 minut při 180 °C. Po vytažení z trouby hned pomažeme rozpuštěným máslem ochuceným rumem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu