Reklama
Reklama
Podzimní buchty
Fotogalerie:

Podzimní buchty

Věra Dvořáková

Rychnov nad Kněžnou
Takhle si užíváme podzim s jablky a tvarohem.
Věra Dvořáková, Rychnov nad Kněžnou

Ingredience

  • na těsto:
  • 1 kg hladká mouka
  • špetka sůl
  • z 1 plodu citronová kůra
  • 2 žloutky
  • 100 g cukr krupice
  • 2 vanilkový cukr
  • 2 sáčky sušené droždí
  • 1 lžíce rum
  • 120 g máslo
  • 500-600 ml mléko
  • na náplň:
  • 1-2 kg jablka
  • 2 skořicový cukr
  • 500 g tvaroh
  • 100 g moučkový cukr
  • 2 žloutky
  • trocha citronová kůra
  • trocha rum
  • na potření:
  • 100 g máslo
  • dle potřeby rum

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Prosejeme mouku se solí‚ přidáme citronovou kůru‚ cukry‚ droždí, žloutky‚ rum a vlažné máslo. Postupně vmícháme vlažné mléko a vypracujeme těsto. Poprášíme je moukou a necháme hodinu kynout.
  2. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle‚ ochutíme skořicovým cukrem. Tvaroh smícháme s cukrem a žloutky‚ ochutíme citronovou kůrou a rumem.
  3. Z těsta vykrajujeme lžící malé kousky na pomoučený vál. Tvoříme placky, na ně nanášíme tvaroh a jablka, pak buchty zabalíme. Vyrovnáme je do máslem vymazaného hlubokého pekáče a necháme ještě asi 15 minut v teple kynout. Před pečením buchty pomastíme máslem.
  4. Pečeme 20–30 minut při 180 °C. Po vytažení z trouby hned pomažeme rozpuštěným máslem ochuceným rumem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun
Sladký život /08.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Linecký koláč s jablky

Linecký koláč s jablky

Podle receptu

Terezy Martínkové z Frýdku-Místku

Sladký život /30.01.19
Řecký perník s melasou

Řecký perník s melasou

Martina Gabrielová, Brno

Sladký život /28.01.19
Povidlová bábovka

Povidlová bábovka

Zdeňka Polanská, Vsetín

Sladký život /27.01.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama