Reklama
Podzimní buchty
Fotogalerie:

Podzimní buchty

Věra Dvořáková

Rychnov nad Kněžnou
Takhle si užíváme podzim s jablky a tvarohem.
Věra Dvořáková, Rychnov nad Kněžnou

Ingredience

  • na těsto:
  • 1 kg hladká mouka
  • špetka sůl
  • z 1 plodu citronová kůra
  • 2 žloutky
  • 100 g cukr krupice
  • 2 vanilkový cukr
  • 2 sáčky sušené droždí
  • 1 lžíce rum
  • 120 g máslo
  • 500-600 ml mléko
  • na náplň:
  • 1-2 kg jablka
  • 2 skořicový cukr
  • 500 g tvaroh
  • 100 g moučkový cukr
  • 2 žloutky
  • trocha citronová kůra
  • trocha rum
  • na potření:
  • 100 g máslo
  • dle potřeby rum

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Prosejeme mouku se solí‚ přidáme citronovou kůru‚ cukry‚ droždí, žloutky‚ rum a vlažné máslo. Postupně vmícháme vlažné mléko a vypracujeme těsto. Poprášíme je moukou a necháme hodinu kynout.
  2. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle‚ ochutíme skořicovým cukrem. Tvaroh smícháme s cukrem a žloutky‚ ochutíme citronovou kůrou a rumem.
  3. Z těsta vykrajujeme lžící malé kousky na pomoučený vál. Tvoříme placky, na ně nanášíme tvaroh a jablka, pak buchty zabalíme. Vyrovnáme je do máslem vymazaného hlubokého pekáče a necháme ještě asi 15 minut v teple kynout. Před pečením buchty pomastíme máslem.
  4. Pečeme 20–30 minut při 180 °C. Po vytažení z trouby hned pomažeme rozpuštěným máslem ochuceným rumem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynutá buchta s tvarohem

Kynutá buchta s tvarohem

Romana Rubášová, Klatovy
Sladký život /02.07.18
Mandlový sen s borůvkami

Mandlový sen s borůvkami

Václav Spal, Rakovník

Sladký život /02.07.18
Křehký rybízový koláč

Křehký rybízový koláč

Podle receptu

Jiřiny Brunové z Lipna nad Vltavou

Sladký život /01.07.18
Listové košíčky s krémem a jahodami

Listové košíčky s krémem a jahodami

Rychlé, snadné a chutné

Podle receptu Leony Chrástalové z Hulína

Sladký život /29.06.18
Rybízová dřeň

Rybízová dřeň

Barbora Gavláková, Havířov

Sladký život /29.06.18
Srnčí hřbet s broskvemi

Srnčí hřbet s broskvemi

Podle receptu

Violy Hercikové z Prahy

Sladký život /26.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama