Ingredience
- 4 hruška
- 1 tvaroh
- 2-3 lžíce tuk
- 2 lžíce cukr moučkový
- 16 ks hřebíček
- 8 ks rozinky
- 1/2 citrón
- 50 g mandle oloupané
- 4 lžíce umleté vlašské ořechy nebo čokoláda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oloupané hrušky po délce rozkrojíme. Aby hrušky nezhnědly, pokapeme je citronovou šťávou.
-
Tvaroh, máslo a cukr utřeme do pěny, do vyhloubených hrušek vložíme lžíci krému a překlopíme na talíř.
-
Čumáček uděláme hrozinkou, oči z hřebíčku, záda posypeme oříšky nebo čokoládou. Bodliny uděláme z kousků mandlí. Necháme uležet asi hodinu v lednici.