Reklama
Plněné velikonoční vejce
Fotogalerie:

Plněné velikonoční vejce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Adéla Fabiánová, Žatec

Ingredience

  • 210  g hladké mouky
  • špetka soli
  • 70  g cukru moučky
  • 140 g tuku
  • 1 žloutek
  • troška studené vody
  • KRÉM:
  • 100  g hořké čokolády
  • 250  g plnotučného tvarohu
  • 70  g cukru moučky
  • 50  g změklého másla
  • 2 lžíce smetany
  • 4 kolečka kompotovaného ananasu
  • POLEVA
  • 100 g rozpuštěné bílé čokoládové polevy
  • NA OZDOBU:
  • marcipánová vajíčka, kuřátka a cukrové květy

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme se solí a cukrem. Přidáme nakrájený tuk a žloutek s troškou vody. Uhněteme hladké pevné těsto. Zabalíme do fólie a necháme hodinu v chladničce odpočinout.

  2. Potom těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný 2–3 mm. Podle šablony vykrojíme dva stejné tvary – vejce. Opatrně je přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 175 °C zhruba 15 minut.

  3. Korpusy necháme vychladnout. Jeden z korpusů přelijeme čokoládovou polevou, rovnoměrně ji rozetřeme po povrchu a necháme zaschnout.

  4. Krém: do kastrůlku nalámeme čokoládu a ve vodní lázni ji za stálého míchání rozpustíme. Vyjmeme ji z vodní lázně, přilijeme smetanu a vymícháme dohladka. V míse vyšleháme máslo s cukrem, přidáme tvaroh a ušleháme hladkou hmotu, do které tenkým pramínkem přiléváme čokoládovou hmotu. Vyšleháme.

  5. Krém nastříkáme na neozdobený korpus. Ananas překrájíme, obložíme jím krém a zakryjeme vrchním korpusem, přelitým čokoládou. Mírně přitlačíme a dáme do lednice ztuhnout. Nakonec dort ozdobíme podle fantazie marcipánovými nebo cukrovými ozdobami.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama