Ingredience
- 250 g tvaroh nízkotučný
- 250 g mouka hladká
- 250 g máslo
- 3 lžíce cukr krupice
- špetka sůl
- 1 plechovka broskve kompotované
- 1 sklenka třešně
- 50 g marcipán
- 1 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tvaroh necháme okapat. Mouku smícháme s máslem, cukrem, solí a tvarohem a rychle zpracujeme těsto.
-
Dáme ho alespoň na půl hodiny odležet do lednice. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na asi 2 mm silný plát. Větší část rozkrájíme na čtverce. Ze zbytku vykrájíme malá kolečka – stejný počet, kolik máme čtverců.
-
Broskve slijeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Vypeckované kompotované třešně slijeme, necháme okapat a nakrájíme na půlky. Marcipán nakrájíme na kolečka. Na každý čtverec položíme bílý marcipán a podle chuti plátky broskví a půlky třešní. Spojíme všechny čtyři rohy a na spoje položíme kolečko těsta. Nakonec šátečky ještě potřeme rozšlehaným vejcem.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut.