Reklama
Plněné šátečky z falešného listového těsta
Fotogalerie:

Plněné šátečky z falešného listového těsta

Lucie Malátová

Horoušánky
Jen se po nich zapráší, tak moc jsou chutné.
Lucie Malátová, Horoušánky

Ingredience

  • 250 g tvaroh nízkotučný
  • 250 g mouka hladká
  • 250 g máslo
  • 3 lžíce cukr krupice
  • špetka sůl
  • 1 plechovka broskve kompotované
  • 1 sklenka třešně
  • 50 g marcipán
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Tvaroh necháme okapat. Mouku smícháme s máslem, cukrem, solí a tvarohem a rychle zpracujeme těsto.
  2. Dáme ho alespoň na půl hodiny odležet do lednice. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na asi 2 mm silný plát. Větší část rozkrájíme na čtverce. Ze zbytku vykrájíme malá kolečka – stejný počet, kolik máme čtverců.
  3. Broskve slijeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Vypeckované kompotované třešně slijeme, necháme okapat a nakrájíme na půlky. Marcipán nakrájíme na kolečka. Na každý čtverec položíme bílý marcipán a podle chuti plátky broskví a půlky třešní. Spojíme všechny čtyři rohy a na spoje položíme kolečko těsta. Nakonec šátečky ještě potřeme rozšlehaným vejcem. 
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu