Reklama
Plněné ořechy
Fotogalerie:

Plněné ořechy

Lenka Půhonová

Praha
Jedno z našich nejoblíbenějších cukroví, které nesmí chybět na žádné oslavě.
Lenka Půhonová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 250 g mouka hladká
  • 120 g hera
  • 100 g cukr moučkový
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce kakao
  • Náplň:
  • 100 g cukr moučkový
  • 2 lžíce rum
  • 100 g ořechy mleté
  • 150 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na vále zpracujeme těsto a necháme je v lednici chvilku odpočinout. Postup při plnění do formiček je stejný jako u dutých ořechů. Upečené ořechy jen zůstanou v takovém tvaru‚ jak jsme je do formiček namačkali. Jejich vzhled ani objem se nemění‚ proto si při plnění dáváme více záležet.
  2. Pečeme je v pouze mírně předehřáté troubě při 120 °C zhruba 10 minut. Hotové ořechy necháme vychladnout.
  3. Náplň: Máslo ušleháme s cukrem‚ přidáme ořechy a nakonec vmícháme rum.
  4. Náplní lepíme vždy dvě půlky ořechu k sobě. Krém stříkáme sáčkem na zdobení‚ hotové potom vypadají lépe. Máme-li rádi více sladké, můžeme je nakonec ještě pocukrovat moučkovým cukrem.
  5. Necháme v chladu uležet asi 10 dní.

    TIP: Udělej část těsta bez kakaa a naopak přidej trochu kakaa do krému. Tak budou ořechy světlé a krém tmavý.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu