Jsou lepší než Mozartovy.
Vladimíra Beránková, Kutná Hora
Ingredience
- 30 vypeckované višně
- 100 ml slivovice
- 100 ml rum
- kokos dle potřeby
- 1 čokoláda se 70 % kakaa
- 100 g lískové oříšky
- 1 mandlové těsto Dr. Oetker
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Višně vypeckujeme a naložíme do slivovice a rumu. Necháme v temnu ‚‚nasáknout‘‘ minimálně týden. Pak je scedíme, necháme okapat a obalíme v kokosu.
-
Rozpustíme kvalitní čokoládu, višně namočíme a necháme oschnout. Čokoládou pokryté višně pak balíme do mandlového těsta a tvarujeme do kuliček. Na závěr je ještě pokapeme čokoládou a ozdobíme lískovým oříškem.