Reklama
Plněné bochánky s polevou
Fotogalerie:

Plněné bochánky s polevou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu

Adély Radové z Chrudimi

Ingredience

  • 500 g hladké mouky + na vál
  • špetka soli
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička citronové kůry
  • 20 g droždí
  • 250 ml mléka
  • 100 g másla + na plech
  • 2 vejce
  • dle potřeby povidla nebo hustší marmeláda
  • NA POLEVU:
  • 100 g cukru moučky
  • 1 lžíce horké vody
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • dle potřeby cukrářské zdobení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mouku promícháme se solí, cukry a citronovou kůrou. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažného mléka. Necháme 5 minut vzejít kvásek. Do zbytku mléka přidáme máslo a zahříváme, až se tuk rozpustí. Odložíme lehce zchladnout, pak přidáme ke kvásku a začneme ručně zpracovávat těsto.

  2. krok2

    Do těsta přidáme vejce, pečlivě prohněteme a necháme kynout na teplém místě 1 hodinu. Poté těsto přemístíme na pomoučený vál a po částech rozválíme na 1 cm silný plát. Nakrájíme ho na čtverce asi 6 x 6 cm, do každého dáme 1 lžičku povidel a zabalíme. Pokládáme na vymaštěný plech spojovanou částí dolů. Pečeme dozlatova asi 20–25 minut v předehřáté troubě při 180 °C.

  3. Moučkový cukr rozmícháme dohladka se lžící horké vody a citronovou šťávou.

  4. Bochánky polijeme polevou a nazdobíme dle fantazie. Polevu necháme 1 hodinu zaschnout.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce
Sladký život /19.09.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí méďa Brumík

Domácí méďa Brumík

Levnější než kupované

Gabriela Jílková, Polička


Sladký život /21.08.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Markéta Kvítková, Roudnice nad Labem

Sladký život /21.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama