Reklama
Pletený závin s jablky a skořicí
Fotogalerie:

Pletený závin s jablky a skořicí

Ludmila Komendová

Znojmo
Vypadá složitě, ale tak moc pracný není.
Ludmila Komendová, Znojmo

Ingredience

  • Těsto
  • 250 g mouka hladká
  • 250 g mouka polohrubá
  • 200 g tuk ztužený
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 6 lžic mléko
  • 42 g droždí
  • 3 lžíce cukr krupice
  • špetka sůl
  • Náplň
  • dle chuti rozinky
  • 500 g jablka
  • dle chuti skořice
  • dle chuti cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mléka s cukrem nadrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Zatím smícháme mouku s tukem a vejci, vmícháme kvásek a zpracujeme vláčné těsto. Necháme v teple hodinu kynout.
  2. krok2 Vykynuté těsto vyválíme na dva dlouhé obdélníky, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí, cukrem a rozinkami.
  3. Po stranách závinu těsto rozřežeme rádýlkem na proužky, které potom střídavě zaplétáme. Hotový závin můžeme potřít vejcem. Pečeme zhruba 30 minut při 180 °C.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu