Reklama
Piškotový dort s jahodami
Fotogalerie:

Piškotový dort s jahodami

Věra Kunrtová

Přerov
Sladké jahodové potěšení pro mlsné jazýčky.
Věra Kunrtová, Přerov

Ingredience

  • Těsto:
  • 100 g máslo
  • 3 vejce
  • 100 g cukr moučkový
  • 100 g mouka hladká
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 1 lžíce škrob kukuřičný Gastin
  • mouka na vysypání formy
  • tuk na vymazání formy
  • Náplň:
  • 600 g jahody
  • 250 g tvaroh polotučný
  • 1 dortové želé čiré
  • želatina lístky máty na ozdobu
  • cukr moučkový 10 g
  • šlehačka 50 g
  • cukr vanilkový 250 ml
  • 1

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme kukuřičný škrob, mouku, kypřicí prášek do pečiva a máslo. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Dortovou formu vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Korpus pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
  3. Upečený piškotový korpus necháme vychladnout a zatím si uděláme náplň. Želatinu připravíme dle návodu na sáčku.
  4. Tvaroh smícháme s cukry, přidáme želatinu, ušlehanou šlehačku a asi polovinu na kousky pokrájených jahod. Náplň naneseme na vychladlý korpus.
  5. Zbylé jahody nakrájíme na čtvrtky a poklademe na dort. Nakonec si připravíme podle návodu dortové želé. Vlažným želé polijeme jahody.
  6. Dort necháme vychladit 3 hodiny v lednici. Zdobíme čerstvými lístky máty.

    TIP: Můžeš použít i jiné ovoce, výborné je třeba mango.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu