Na slavnostním stole nesmí chybět.
Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Ingredience
- 130 g máslo
- 150 g cukr krupice
- 2 ks vanilkový cukr
- 3 vejce
- 250 g polohrubá mouka
- 1/8 l mléko
- citronová kůra z 1/2 citronu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve si důkladně vymažeme a moukou vysypeme formu na beránka. Máslo‚ všechen cukr a žloutky vyšleháme do pěny.
-
Po lžících přidáváme postupně mouku a mléko a nakonec nastrouhanou kůru z citronu a tuhý sníh z bílků. Hmotu nalijeme do formy a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 60 minut. Z hřebíčků vytvoříme očka, uvážeme mašli a pocukrujeme.